Båt og fiske

Fiske

Her, ved den legendariske Rystraumen, vil du finne ekstremt gode plasser for kveite. De gode plassene er like utenfor havna. Når tidevannet strømmer gjennom Rystraumen er det ikke bare kveita som rører på seg. Det er også gode sjanser å få stor torsk, hyse, rødspette, sei og steinbit på kroken.

Hvert år blir det tatt steinbit på 10kg i denne fantastiske delen av Nord-Norge. Utenfor Rystraumen det er mange gode plasser for torsk – på jakt etter små sei.

Den berømte Rystraumen er vel kjent, og mange av lokalbefolkningen liker å fiske her.

På Hella ved Rystraumen er det fantastiske forhold for stangfiske på svaberg.

På grunn av kort transfer fra Tromsø lufthavn er Larseng Kystferie vel verdt et besøk – dette er også et godt sted å tilbringe ei langhelg.

Bruk av båt og utstyr

All bruk av båt med utstyr skjer på leiers eget ansvar, og leier er ansvarlig for skader og tap som måtte oppstå i leieperioden, herunder båtfører, passasjerer og tredjemann. Leier er og ansvarlig overfor andre som han tillater bruke båten. Skader utover normal slitasje skal i følge leieavtale erstattes etter krav fra utleier.

Fører av norsk fritidsbåt som har lengde over 8 meter eller har motor med større ytelse enn 25 HK skal inneha norsk båtførerbevis eller gyldig kvalifikasjonsbevis. Det obligatoriske kravet til båtførerbevis vil gjelde båtførere som er født 1. januar 1980 eller senere jfr. Forskrift av 3. Mars 2009 om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt. Leietaker er videre innforstått med at maksimalt kan være _8__ pers om bord i båten, at det skal være godkjente flytevester til alle om bord og at det er forbudt å føre båten med over 0,8 i promille. Det vises for øvrig til Den Norske skipskontrolls regler, forskrift av 11. Des 1981 og Sjøloven.

Båten er ---19-- fot og har --50--- hp. motor. Båten ligger ved flytebrygga i havn  fra 0 til 100 meter fra husene.

Båter skal holdes rene av kunden og ved avreise skal båtene være vasket. Verten foretar inspeksjon av båten før avreise.

Fiskeavfall skal has i egen bøtte og tas med ut neste tur og dumpes på dypt vann.

Stamper holdes rene av kunde og vaskes før avreise.

Sløyebenk skal vaskes etter bruk.

25 liters tank er om bord i båtene i tillegg 2 stk 20 liters kanner. Når en kanne er tom og ønskes byttet med en full så settes den tomme utenfor det huset man bor i og så vil den bli byttet av vertskapet. Når leieperioden er over skal det være samme antall liter i båtene, og så betaler leier literspris for det man har brukt.

Informasjon om fiske

Fisket er vanligvis best når tidevannet går opp og ved skifte. Leirmark (børstemark) og sandskjell kan graves i fjæra eller ved fjøset. Annet agn kan skaffes fra butikk i Tromsø. Verten vil informere om mulighetene for fiske i sjøen og om de forskjellige fiskeplassene.

Fiske i vann og vassdrag

Ønskes fiske etter ørret i vann så ligger Holmevannet, Langvannet og Slettheivannet ca 40 minutters gange fra Larseng Kystferie og opp på fjellet. Det er åpent for fiske hele året og et fiskekort koster kr 50.- pr døgn.

I Skittenskarvannet kan man fiske etter Røya, Sjørøye, Sjøørret og Ørret. Det er fra 30-60 minutters gange dit fra Straumsbukta. Det er åpent for fiske hele året og et fiskekort koster kr. 100.- på isfiske og kr. 150.- ved åpent vann og i elva.

I Straumselva kan man fiske etter Laks, Sjørøye, Sjøørret og Ørret i juli og august. Det er to forskjellige grunneierlag som selger kort, det ene er det 1 time å gå til og der koster et kort kr 50.- pr døgn, det andre er det fra 5 til 40 minutt å gå til og der koster et kort kr 150.- pr døgn.

I straumsbukta kan man fiske 200 meter fra elvemunningen i havet etter Laks og sjøørret. Det er gratis og der kan man fiske hele året.

Barn under 16 år fisker gratis i følge med voksne som har kort.

Verten er behjelpelig med å skaffe kort. Gi gjerne beskjed om kort ønskes på forhånd.

Regler for fiske i Straumselva

Larseng- Håkøybotn Grunneierlag:

Laks:      1. juli-31. juli

Ørret:    1.juli-31. august

Røye:    1. juli-31. juli

Døgnkvote på 1 laks.

Stengt onsdag kl 18 til torsdag kl 18.

Ikke lov å fiske med mark etter 31. juli.

Straumsbukta Grunneierlag:

Fiskeregler:

Det må være løst fisketrygdkort av samtlige fiskere. Det er ikke lov å fiske nærmere elvemunningen enn 200 meter fra utløpet.

Fisketider:

1 juli – 15 august. Laks og Sjørøye. Sjøørret er tillatt til 31 august. Fra 15 august skal Laks og Sjørøye slippes ut. Isfiske: 1 januar – 31 mai. 14

Fiskedøgn:

Fra kl. 18.00 til kl. 18.00 neste dag.

Tirsdag: Innlandsboende

Fredag: Fiskestart kl. 18.Fiskestopp kl. 18.00

Redskap: Elv: Flue/ mark/ spinner

Skittenskardvannet: Flue/ mark/ sluk/ spinner

15 – 31 august er det ikke tillatt fiske med mark.

Minstemål: 30 cm sjørøye – sjøørret (blank fisk).

Ikke minstemål på bekkørret.

Det er tillatt med fangst av en laks pr. døgn pr. fisker.

Ved lav vannstand stenges elva for fiske.

NB: Respekter at det er båndtvang.